test podstawowy
PYŁKI | okres pylenia | ZBOŻE ziarna |
Żyto | V-VI | Żyto |
Olcha | I-III | Jęczmień |
Leszczyna | I-III | Pszenica |
Wierzba | III-V | Orkisz |
Brzoza | IV-V | Owies |
Bylica popspolita | VII-X | Soja |
Trawy łąkowe | IV-IX | Proso |
Babka | V-IX | Gryka |
Kukurydza | VII | Ryż |
Ambrozja | VIII-IX | Sezam |
Komosa (Lebioda) | VI-X | Kukurydza |
Lipa | V-VII | Drożdże |
Sosna | V-VI | Gliadyny |
Świerk | IV-V | |
Topola | III-V | GRZYBY pleśniowe |
Dąb | IV-V | Mieszanka grzybów I |
Klon | III-V | Alternaria tenuis, Chaetonium glob. Cladosporium fulv, Cladosporium herbarum, Fusarium culmorum |
Pokrzywa | V-X | Mieszanka grzybów II |
Szczaw | V-VIII | Mucor mucedo, Neurospora sitophila, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans |
Mieszanka grzybów III | ||
OWADY | Pencillium brevicom, Penicillium expansum, Pencillium notatum | |
Pszczoła | Aspergillus mix | |
Osa | Cladosporium mix | |
Komar | Mucor mix | |
Candida albicans | ||
CHLOR | Candida crusei | |
FLUOR |
|
NASKÓRKI | WARZYWA |
wół | marchewka |
koń | ziemniaki |
świnka morska | cebula |
kot | szpinak |
pies | pomidory |
gęsie pierze | fasolka |
kacze pierze | |
owcza wełna | JAJKO |
zółtko jajka | |
UŻYWKI | białko jajka |
kawa | |
herbata | OWOCE |
kakao | jabłka |
miód | gruszki |
cukier | truskawki |
maliny | |
RYBY | agrest |
Mieszanka ryb I | porzeczki |
śledź, dorsz, flądra | winogrona |
Mieszanka ryb II | banany |
węgorz krewetka, małża, sola | brzoskwinie |
flądra | wiśnie |
makrela | morele |
łosoś | cytryny |
śledź | pomarańcze |
dorsz | grejpfruty |
MIĘSO | ROZTOCZA |
kura | |
cielęcina | roztocza kurzu domowego |
baranina | roztocza mąki |
wołowina | |
wieprzowina | ORZECH |
migdały | |
MLEKO | orzechy włoskie |
mleko krowie | orzechy laskowe |
cukier mleczny | orzechy ziemne |