test podstawowy

A A A

 PYŁKI okres pylenia  ZBOŻE ziarna
Żyto V-VI Żyto
Olcha I-III Jęczmień
Leszczyna I-III Pszenica
Wierzba III-V Orkisz
Brzoza IV-V Owies
Bylica popspolita VII-X Soja
Trawy łąkowe IV-IX Proso
Babka V-IX Gryka
Kukurydza VII Ryż
Ambrozja VIII-IX Sezam
Komosa (Lebioda) VI-X Kukurydza
Lipa V-VII Drożdże
Sosna V-VI Gliadyny
Świerk IV-V
Topola III-V GRZYBY pleśniowe
Dąb IV-V Mieszanka grzybów I
Klon III-V Alternaria tenuis, Chaetonium glob. Cladosporium fulv, Cladosporium herbarum, Fusarium culmorum
Pokrzywa V-X Mieszanka grzybów II
Szczaw V-VIII Mucor mucedo, Neurospora sitophila, Pullularia pullulans, Rhizopus nigricans
Mieszanka grzybów III
OWADY Pencillium brevicom, Penicillium expansum, Pencillium notatum
Pszczoła Aspergillus mix
Osa Cladosporium mix
Komar Mucor mix
Candida albicans
CHLOR Candida crusei
FLUOR

 

 

 

NASKÓRKI WARZYWA
wół marchewka
koń ziemniaki
świnka morska cebula
kot szpinak
pies pomidory
gęsie pierze fasolka
kacze pierze  
owcza wełna JAJKO
  zółtko jajka
UŻYWKI białko jajka
kawa  
herbata OWOCE
kakao jabłka
miód  gruszki
cukier truskawki
  maliny
RYBY agrest
Mieszanka ryb I porzeczki
śledź, dorsz, flądra winogrona
Mieszanka ryb II banany
węgorz krewetka, małża, sola brzoskwinie
flądra wiśnie
makrela morele
łosoś cytryny
śledź  pomarańcze
dorsz grejpfruty
   
MIĘSO ROZTOCZA
kura  
cielęcina roztocza kurzu domowego
baranina roztocza mąki
wołowina  
wieprzowina ORZECH
  migdały
MLEKO orzechy włoskie
mleko krowie orzechy laskowe
cukier mleczny orzechy ziemne